dijous, 12 de gener de 2017

L'aventura ha començat!

Després de molta, molta, moltíssima preparació finalment el dia 1 de desembre els alumnes de 1r ESO de IES Llorenç Garcias i Font a Artà varen partir de viatge amb els velers que havien comprat amb els doblers (ficticis) guanyats amb diversos jocs interactius (who wants to be a millionaire, kahoot, videoquiz...)

Durant aquesta preparació tant profes com alumnes hem après que els velers són cars i també que val molts de doblers amarrar a ports arreu del món. A més a més hem pogut comprovar que la vida dia a dia no surt gens barata. Per navegar còmodament i amb seguretat cal pagar menjar (variat i sa), assegurances, internet i equipament de qualitat. No val menjar qualsevol cosa ja que les tasques a un veler són molt dures sobretot quan la mar va moguda.

A alta mar, més que a cap altre lloc, és imprescindible dur-se bé amb els companys de viatge, que no  necessariament són els millors amics. Damunt la barca tots són necessaris i els mals rotllos i mals humors afecten a tots. Un mariner enfadat pot ser desastrós, tal com ens va advertir el capità del Picón a l'excursió que vàrem fer a la Marina de Palma al principi de curs. Per això cada tripulació ha cercat tres coses que tots els tripulants ténen en comú i ho han presentat davant tota la classe. 

Les 31 tripulacions estan ara mateix dispersades a 4 continents (Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica). Estan aprenent sobre els diferents països i ciutats que visiten i ho comparteixen a través d'una wiki col·laborativa. Sort que tots ténen internet a bord. 

Com tot mariner i tal com ens va explicar el capità del Picón, les tripulacions duen un Logbook on apunten cada sessió de classe les coordenades exactes per no perdre's. També serveix el Logbook com diari per escriure sobre on es dirigeixen, el temps que fa, el que fan, i com es senten. I per suposat estan aprenent com han de fer tots els càlculs pertinents. 

Ara a gaudir del viatge! Si els seguiu llegint aquest blog, podreu gaudir amb ells.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada